28 Şubat sistem için ne anlama geliyor? Yani postmodern darbe devlet aklının bir kırılması mıydı yoksa kendi tercihlerini devlet aklı sayan bir seçkinler zümresinin tasarrufu muydu? Postmodern darbeye kadar gelen süreçte kendilerinin devlet aklını temsil ettiğini düşünenler gerçekten de devleti temsil ediyordu. Bu anlamda devlet aklında bir kırılmadan söz edilemez.
Akıllı bir devletin bu tür çılgınlıkları yapamaması gerektiğini düşünenler bu toplumun hafızasındaki devlet imgesi ve tarihi tecrübeye dayanarak idealize edilmiş bir devletten söz ediyor olabilirler. En azından devletin milletle kurduğu ilişkiye bakarak muhayyel bir devlet aklı faslını açmak da devleti yüceltici bir kutsallık halesine büründürmekten başka bir anlam taşımaz.
Nitekim aradan tam on beş sene geçtikten sonra mağduriyetin zafer anlamına geldiğini farkedip postmodern darbeye darbe indirme trendinin yükselişi karşısında 'meğer ne çok mağdur varmış' demekten insan kendisini alamıyor. Bu kadar mağdur o zaman akis bulacak bir ses çıkarsalardı kimse mağduriyet yaşamazdı. Üstelik bugün mağduriyet edebiyatı yapan pek çok kimsenin o zaman mağrurlar safında yer tuttuklarını biliyoruz.
Kutsanmış devlet aklı adına o gün mağrurlar safında yer tutanların aynı devlet aklına hizmet ederek mağdurlar kompartımanında yol alıyor olmaları hiç de şaşırtıcı gelmiyor.DEVAMI>>>