Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Fas'ın Marakeş kentinde düzenlenen "4. Küresel Yol Güvenliği Bakanlar Konferansı"nda yaptığı konuşmada yol güvenliğinin küresel bir mesele olduğunu vurgularken, İsrailli Bakan Miri Regev'in konuşması sırasında protesto amacıyla salonu terk etti.
"YOL GÜVENLİĞİ SADECE ULAŞIM MESELESİ DEĞİLDİR"
Bakan Uraloğlu, konferansta yaptığı konuşmada yol güvenliğinin yalnızca bir ulaşım meselesi olmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
"Bu, aynı zamanda halk sağlığı ve sürdürülebilir kalkınma sorunudur. Türkiye olarak güvenli altyapı ve akıllı ulaşım sistemleri konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. 22 yılda yaklaşık 25 bin kilometre bölünmüş yol yaptık ve kazalarda can kaybını yüzde 80 oranında azalttık."
Dijital takograf kullanımına da değinen Uraloğlu, Türkiye'nin bu alanda dünyada dördüncü üretici ülke konumunda olduğunu ifade etti.
"KÜRESEL İŞBİRLİĞİ ŞART"
Türkiye'nin yol güvenliği konusunda uluslararası işbirliğine açık olduğunu vurgulayan Uraloğlu, şunları söyledi:
"Trafik kazalarında can kaybını sıfıra indirmek hedefimiz olmalıdır. Bu doğrultuda sürdürülebilir finansmana erişim sağlamamız, yapay zeka ve dijitalleşmeden en iyi şekilde faydalanmamız gerekiyor. Yol güvenliği sadece ulusal bir mesele değil, bölgesel ve küresel bir meseledir. Bu nedenle Marakeş Deklarasyonu’nu tam anlamıyla destekliyor ve işbirliği yapmaya devam edeceğimizi belirtiyorum."
İSRAİLLİ BAKANA PROTESTO
Konferansın devamında, İsrail Ulaştırma ve Yol Güvenliği Bakanı Miri Regev söz aldı. Bu sırada, Bakan Uraloğlu, Pakistan ve Katar temsilcilerinin de bulunduğu oturumda protesto amacıyla salonu terk etti.